Actueel

Op de gemeenteraad van 27 november 2017 moest de stad advies geven over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan van de Noord-Oostelijke omleidingsweg. Vanaf dag één voert Groen oppositie tegen de komst van deze weg. Waarom? We zetten onze argumenten nog eens op een rijtje:

 

1. De omleidingsweg is een maat voor niets.

 

...

We waren blij verrast toen we in de voorbije weken in de pers zagen verschijnen dat VFG Tongeren (een organisatie die zich inzet voor personen met een beperking, chronische zieken en hun omgeving. Partner van de socialistische mutualiteit.) een eisenbundel heeft overhandigd aan het schepencollege.

Tegelijkertijd waren we een beetje verbaasd dat de drie sp.a schepenen de voorstellen...

De speelplaats blijft jachtgebied!

Tijdens de gemeenteraad van 25 september ijverde Groen ervoor om openbare gebieden uit te kleuren als jachtgebied.

...

Waarom windenergie in Zuid-Limburg nodig is!

11 maart 2011

 

Het was een vrijdagnamiddag, Japan werd getroffen door een tsunami. De kerncentrale van Fukushima werd zwaar getroffen. Doordat de noodgeneratoren niet konden worden opgestart vond er een kernsmelting plaats in 3 units. De gevolgen zijn vandaag de dag nog steeds niet te overzien. Wel staat vast dat Fukushima...

Groen Tongeren nodigt u graag uit op haar spaghettiavond.

Locatie: De Meir in Henis (Kerkhenis 10)MENU:...

Op donderdag 10/11 organiseert Groen Tongeren in samenwerking met Bite Back een filmvoorstelling van 'Cowspiracy'.

Wil u ook weten welke impact ons eet en consumptiepatroon heeft op het milieu?

Kom dan om 20 uur naar het auditorium van het Museum Kaffee (Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15, Tongeren).

Bekijk de trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=...

Zoals ieder jaar maakt Groen Tongeren gebruik van de zomer om het nieuwe politieke jaar voor te bereiden. Tijdens deze 'open' bestuursvergadering (alle leden zijn welkom) stellen we het nieuwe jaarprogramma op. De veragdering gaat door op dinsdag 30 augustus om 19 uur 30 in het Praetorium.

Wil je graag aanwezig zijn? Geef Peter een seintje en we sturen je de volledige agenda door....

Naar goede gewoonte helpt Groen Tongeren ook deze zomer mee aan de beheerwerken in De Kevie. Ook zin om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan zeker meehelpen!

Dit jaar doen we dat op zaterdag...

Wie de tijd neemt om de handelspanden in de Maastrichterstraat te tellen, moet vaststellen dat maar liefst 25 procent van de panden te huur staat. Het stadsbestuur lanceerde daarom een 'Plusplan' om de leegstand te bestrijden.

 

Voor de uitvoering van het Plusplan reserveert het stadsbestuur 500.000 euro. Dat geld komt door middel van premies vooral terecht bij de eigenaars...

Op de gemeenteraad van 25 april werd het gratis parkeerkwartiertje verlengd tot een gratis half uurtje. Groen stemde tegen. Meer nog Groen voegde een amendement toe om het parkeren betalend te maken vanaf minuut één.

 

Waarom is Groen tegen gratis parkeren?

15 jaar geleden zou ik ook gedacht hebben 'hoe gemakkelijk, parkeren vlak voor de deur,...

Pagina's